استریولیتوگرافی ماسکدار از آرایهی LCD بهره میگیرد تا نور مورد نیاز خود را تامین کند. استریولیتوگرافی ماسکدار (MSLA) را می توان چاپ سه بعدی LCD نیز خطاب کرد.
با استفاده از استریولیتوگرافی ماسکدار میتوان اشعهی فرابنفش را با استفاده از یک صفحه ی LCD به راحتی نمایش داد. LCD لایه ای را نمایش می دهد که شباهت قابل توجهی به ماسک دارد و از این رو است که این نوع از استریولیتوگرافی را ماسک دار (Masked) می نامند.
ماسک LCD نیز مانند ماسک های DLP در حالت دیجیتالی نشان داده خواهد شد. این ماسک را نیز واحد ها یا پیکسل هایی ایجاد کرده است که از نظر هندسی، به شکل مربع هستند. واحد بندی چاپ کردن با استفاده از اندازه ی پیکسل های به کار رفته در عکس های LCD تعیین خواهد شد.
از عوامل موثر بر کیفیت چاپ کردن یک چاپگر سه بعدی MSLA می توان به میزان چگالی LCD و اندازه ی آن چاپگر اشاره کرد. کیفیت چاپ سه بعدی رزینی به میزان پیکسل ها در نواحی از پیش تعیین شده (K6 – K8) بستگی دارد.
تولید کنندگان دستگاه های چاپ سه بعدی رزینی از فناوری پلیمریزاسیون vat بهره می گیرند. این فناوری، سنتز شدن نور دیجیتال نام دارد. به دلیل استفاده ی سنتز شدن نور دیجیتال یا همان DLS از لیزر، می توان آن را در مجموعه ی SLA طبقه بندی کرد.
تولید کننده ای به نام Origin می گوید که فناوری خود را می تواند بر مبنای Photopolymerization (P³) و با استفاده از Stratasys پیش ببرد. این تولید کننده همچنین اذعان کرده است که با استفاده از این روند، پردازش نور دیجیتال به تکامل خواهد رسید.
یکی از فناوری هایی که FormLabs ارائه می دهد، LFS یا استریولیتوگرافی با برخورداری از نیروی کم است. باید گفت که Nexa3D از نوعی از SLA تحت عنوان Lubricant Sublayer Photo-curing (LSPc) بهره می برد. این در صورتی است که Azul 3D به عنوان اولین شرکتی که با استفاده از HARP که نوع خاصی از چاپ است، فرم پلیمریزاسیون vat را تولید می کند و آن را به صورت تجاری عرضه می کند.
از دیگر فناوری هایی که در آن ها از فتوپلیمر استفاده می شود می توان به تولید فلز بر مبنای لیتوگرافی (LMM)، میکرو استریولیتوگرافی پروجکشن (PµSL) و ساخت کامپوزیت دیجیتال (DCM) اشاره کرد.
با استفاده از این فناوری های نوین است که می توان افزودنی های موثر و کاربردی را برای رزین مایع استفاده کرد. از این افزودنی ها می توان به الیاف فلزی و سرامیکی اشاره کرد.